woensdag 9 mei 2012

Quinoa met shiitake, witlof en rundvleesreepjes


Quinoa met shiitake, gekookte witlof en rundvleesreepjes:






Op dit bord zie je 80% basische voedingsmiddelen en 20% verzurende voedingsmiddelen.

Het vlees is verzurend, de rest is basisch.

Quinoa:
Bevat superieure eiwitten (beter nog dan de eiwitten in vlees) en is bovendien rijk aan essentiële vetzuren, vitaminen en mineralen. Het levert gemiddeld viermaal zoveel calcium als tarwe en geeft je daarnaast extra ijzer, B-vitaminen en vitamine E. Het komt daarom het dichtst bij compleet voedsel als maar mogelijk is!

Het lijkt op couscous, is makkelijk te bereiden en goed als vervanger van bijvoorbeeld aardappels.
Je kookt quinoa in 10 minuten gaar. Op deze foto zie je quinoa vlokken, maar je kunt ook de hele korrel kopen. Voor de beginner zijn de hele korrels een aanrader!

Shiitake:
Bevat tweemaal zoveel eiwitten als de gewone witte champignons en grote hoeveelheden kalk, ijzer, forfor en vitamine B en D. Onderzoeken in Japan en Amerika hebben aangetoond dat shiitake helpt bij griep en andere virusziekten. Ook werden er stoffen in gevonden die de eigenschap bezitten het cholesterolgehalte in het bloed te doen dalen en tumoren te bestrijden.

Hier heb ik ze gebakken in rode palmolie, omdat dit een van de meest gezonde producten is om in te bakken, en omdat de shiitake het als een sponsje opzuigt, waardoor je deze vetten extra binnenkrijgt.

Deze vetten helpen de slechte vetten in je lichaam af te breken, je neemt ze dus niet op!!

Witlof:
Bevat veel vitamine C en kalium. Het is een voedzame groente en bevat veel mineralen.

Paprika:
Bevat veel vitamine C en vezels.

Runsvlees:
Een beperkte hoeveelheid rundvlees bevordert de opname van andere voedingsstoffen en voorkomt een mogelijk gebrek aan Vitamine B12, ijzer, zink en selenium.

Morgen gaat mijn blog over ZONDIGEN!! Hou het in de gaten!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten